Coaching

Wat is een holistisch coach?

 

Iets is holistisch wanneer er naar het geheel wordt gekeken en niet naar de som van de verschillende onderdelen waaruit iets is opgebouwd. Bij een holistische geneeswijze wordt het gehele individu betrokken.

 

Het woord holisme komt van het Griekse ‘holon’, wat ‘het geheel’ betekent. Volgens het holisme hangt alles met elkaar samen.

Iets kan niet bekeken of geanalyseerd worden door naar een gedeelte van dat geheel te kijken.


Als alles met elkaar verbonden is, kan het zo zijn dat de klacht niet op zichzelf staat en dat de oorzaak ergens anders zit dan je aanvankelijk dacht. Het kan dan nuttig zijn om vanuit verschillende disciplines naar de klacht te kijken om de mogelijke oorzaken en oplossingen te vinden om het herstel te bevorderen.


Denk maar eens aan te veel stress, werkdruk, emotionele belasting of verlies, waardoor je allerlei klachten kan ontwikkelen zoals hoofdpijn, maagdarmklachten, rugpijn en nog veel meer. Of verslaving zoals eetverslaving, waardoor mensen overgewicht krijgen en allerlei verschijnselen krijgen, fysiek of emotioneel. De oorzaak ligt dan vaak bij het 'waarom' van te veel eten en dat zou een emotionele oorzaak kunnen hebben.

 

Een ander voorbeeld is het niet goed verwerken van ingrijpende gebeurtenissen. De gevolgen op fysiek niveau kunnen aanzienlijk zijn en vaak niet eens meer te herleiden naar de gebeurtenissen.
Hoe fysieke klachten kunnen leiden tot psychische of emotionele klachten kan je zien bij ernstige ziekten als kanker en hart- en vaatziekten. De emotionele problemen die hierdoor kunnen ontstaan, worden niet altijd (h)erkend en kunnen veel invloed hebben op het genezingsproces.


In de westerse geneeskunde wordt het probleem vaak bekeken als iets dat op zichzelf staat.

Een arts gaat aan de slag met de klacht waarmee jij komt. De diagnose van de klacht is leidend voor de behandeling die je krijgt. Dat is anders bij een holistische benadering. Hierbij wordt gekeken naar wat er buiten de klacht nog meer speelt in het lichaam en leven  van de persoon. Er wordt ook gekeken of er een relatie is tussen fysieke en emotionele klachten.

Dan wordt een plan gemaakt wat de beste methode is om de patiënt te helpen. Daarbij wordt zo veel mogelijk uit gegaan van de zelf helende kracht van de patiënt.

Zo ga ik ook te werk: Ik kijk naar het ganse proces, niet enkel naar de klacht of symptoom. Zo werk ik op verschillende gebieden en met verschillende methodes om jouw lichaam terug in rust en balans te brengen.

Maak gerust een afspraak als jij ook wilt weten waar jouw klacht vandaan komt en wat je eraan kan doen om de symptomen te verminderen of zelfs helemaal te elimineren.

Ik werk met een beurtenkaart: na 10 beurten, de 11e beurt gratis!

Wandelcoach

 

Loopt het niet lekker? Zit je vast? Ben je op zoek naar je eigen pad? Wil je nieuwe wegen inslaan?


Door te stappen krijg je weer ruimte en rust.

Je geeft letterlijk en figuurlijk je geest de vrije loop en komt fysiek weer in beweging.


We gaan samen naar buiten - zetten stappen om verder te komen.

We laten ons inspireren door de natuur, en ontwikkelen waardevolle inzichten.

En als bonus voel je je aan het einde veel beter dan aan het begin!

Wandelen past ontzettend goed om dingen op een rij te krijgen: bij het nemen van een besluit, om het heft in handen te nemen als je even de weg kwijt bent, of als je stress en overprikkeling ervaart, minder energie hebt en handvatten zoekt om beter, gezonder met jezelf en anderen om te gaan. Ook bij loopbaanvragen als "wat past bij mij?".

Bij behoefte aan zingeving reikt de natuur en de zee veel mogelijkheden aan!


Zin in?

Zet die volgende stap en ga stappen met mij aan onze wondermooie zee...

Ik werk met een beurtenkaart: na 10 beurten, de 11e beurt gratis!

Luc Baele
Groenendaallaan 11
8400 Oostende
0492/405 427

Life star

  • Facebook Life Star
  • Instagram Life Star

Life Star © 2020 proudly created by Belightfull

In samenwerking met
Flow Aan Zee